Shop Mobile More Submit  Join Login
RA - Episode 1 Danish by Forsaken737 RA - Episode 1 Danish by Forsaken737
Danish translation of Alexiuss' Romantically Apocalyptic
:iconmads0443:
Mads0443 Featured By Owner Edited Aug 1, 2015
Hej, jeg er meget fascineret af historien og jeg syntes det bedste manglede, nemlig historien omkring denne hændelse, så jeg oversatte den til dansk, der er noter i slutningen til spørgsmål som nok popper op i hovedet på folk.
__________________________________________________________________________________________________
Til vedkommende som finder dette tand-hukommelseskort og beskederne her i...

Mit navn er Charles Snippy, og jeg er sandsynligvis det sidste rationelle menneske tilbage på jorden. Jeg ved ikke om du vil kunne forstå denne besked. Jeg ved endda ikke om du vil være i stand til afkode nullerne og ettallerne på dette kort. Jeg ved ikke om min stemme, nogensinde vil nå nogen.

Jeg ved ej heller om de mikropiske drev vil holde længe nok, eller om plastikken og metallet vil modstå nedbrydningen til støv som årtierne forsvinder, eller om titanium skallen der indkapsler den, vil forblive sigtbar eller blive opslugt af det evigt forandrende landskab og gå tabt til evighederne. Men jeg har dog et håb om at nogen vil finde denne historie om mit liv, den er sikkert en historie fra fjerne tider i dag, men jeg håber at du lærer noget brugbart fra den og måske, bliver lidt besnæret af denne, historie om min undergang.

Hvis du stadigvæk er menneske, så vil dette blive historien om sammenbruddet af dine forfædres civilisation, forårsagtet af grådighed og arrogance. Hvis du er af en anden art, er dette historien om, hvordan menneskeligheden blev udryddet af deres egen skødesløshed for det planetariske økosystem, som skænkede os liv gennem vores lange evolution.

Hele min livshistorie er forseglet inden for rammerne af dette kort, i form af daglige journal indslag, startet fra dagen hvor den Direktorate tandlæge robot splittede min tand åben og maste kortet ind, alt under mit pinefulde skrig efter løftet om en "MILD SMERTEFULD HELDBREDELSE"

Jeg har fortalt mit liv til mig selv som en øvelse, anbefalet for lang tid siden af en "online psykiater", som en metode til at "vedligeholde forstanden" i "enormt stressfulde situationer". Hvorfor er der overhovedet brug for at vedligeholde forstanden, spørg du mon?

Jo...
Min forstand er en kraft som er i balance men et tilsvarende modsat element: Det absolutte vanvid i min eneste ven. Den ven er selvfølgelig Kapitajnen. Hvem er Kapitajnen? nu skal jeg fortælle dig alt om kapitajn.

... Hvor skal jeg begynde?
Jo, denne morgen fandt kapitajn en gammel kikkert og dedikerede hele morgnen til den "FINE KUNST AT BESKUE DAMER". Finde ikke-udløbet og ikke-radioativt mad? NEJ! Beskuning af damer i timevis er selvfølgelig langt vigtigere end overlevelse! I starten prøvede jeg at argumentere, men da kapitajn rakte mig et ringbind med titlen "ÆDLE HERRES REGLER FOR BESKUNING" besluttede jeg at håndtere situationen med sarkasme.

Jeg kiggede i hæftet og, selvfølgelig, var der klistret et stykke papir op med følgende:

SKRIDT I: IFØR DIG DIN SMARTESTE HVIDE TOP OG BENKLÆDER
SKRIDT II: SKAF DIG EN KIKKERT
SKRIDT III: OPSPOR OBJEKT TIL BESKUNING
SKRIDT IV: BESKU
SKRIDT V: GIV KOMMENTARER PASSENDE FOR HERSKAB TIL DAMEN DU BESKUER
SKRIDT VI: TILSIDESÆT UFORSKAMMEDE AFLEDNINGENER

Hvor kapitajn har den antikke skrivemaskine som kun skriver i smarte bølgende store bogstaver, finder jeg måske aldrig ud af.


Efter mange timer med at overvære kapitajn tale til damen på plakattavlen sagde jeg, "Du ved nok, det er ikke et rigtigt menneske. Du taler til en tegning. Hun kan ikke høre eller svare dig."

Til min bemærkning svarede kapitajn, "HMM... DET ER I SANDHED ET UFORHOLDSMÆSSIGT DILEMMA PÅKRÆVET OPRETTELSE. MENNESKELIGE ELEMENTER SIGER DU? DETTE SKAL TILFØRES MED HAST!"

Straks efter dette, vendte kikkerten sig langsomt 90 graders og hvilede sine linser direkte mod mig. Jeg undrede mig over hvor langt tid kapitajn ville glo sådan på mig, og om dette var, for nogen af os, en forbedring af den forhenværende situation.

"ÅH JA... DET ER TILSTRÆKKELIGT..." var den sidste ting jeg hørte, før noget som en sæk men stenhårde kartofler smadrede ind i mit baghoved og alt blev sort.

...

Jeg vågnede i en forfærdelig ubekvemt opret stilling, bundet til plakattavlen. halvdelen af mit syn var af indersiden en pink paryk, resten var af bygninger, stormskyer og den isnende jord langt under mig.

"Argh kom nu!" udbrød jeg igennem min hosten, imens jeg prøvede at ryste parykken af min hoved.

Ude i horisonten så jeg et skær af den lilla-tunede kikkert. Jeg kunne høre kapitajn råbe noget til mig i stil med "ER DÉT BEDRE?"

"Pokker tage dig!" sagde jeg under mit åndedrag, og prøvede at vride mig ud af rebene med magt, men lad os bare sige det var en dårlig ide. Min vreden havde ikke løsnet rebene, men fået plakattavlen og rustne støttebjælker til at knage. Så skete det, hele strukturen styrtede sammen, og med en frygteligt hvin rev tavlen, med mig med i købet, sig løs fra metalrammen og styrtede nedad mod jorden. Jeg mistede tal på hvor mange gang op blev til ned, som tavlen vente og drejede sig, og faldende ramme utallige balkoner og spredte metal og plastic på min 40 etagers styrt mod døden.

Jeg så jorden nærme sig, og som jeg var klar til at møde en min tragiske slutning, med potentielle splat og benbrækkende konsekvenser, bragede tavlen ind i endnu en balkon og lagde sig pludseligt fladt i luften og svævede. Der var ikke flere lyde af smadring, kun en hylen fra vinden. Jeg formodede at tavlen måtte have fanget en opfarende vind, og forvandlet den til en ubundet drage. I et øjeblik så jeg skyerne sejle hen  over himlen over mig, før tavlen hamrede ned i jorden, skar ind i isen, befriede mig fra rebene og slyngede mig over i en snedrive. Som jeg skulle rejse mig faldt jeg sammen af svimmelhed og fik lavet en sne-engel, jeg så da kapitajns omrids stå over mig.

"NI POINT" Sagde hans omrids.

"Er du sindssyg eller noget!?" Råbte jeg, "Hvorfor ville du...?"

"DO MISTEDE ET POINT VED IKKE AT SMILE PÅ DIN 6. SALTOMORTALE" afbrød kapitajn, "SURMULENDE ATLETER HØRER TIL PÅ 2. PLADSEN"

Jeg vidste ikke om jeg skulle kværke ham eller le. Jeg valgte det sidste, fordi... hvorfor ikke? I en radioaktiv verden hvor du ikke har noget at tabe eller vinde, hvor dit hus oftest ikke har noget tag, er det at være en menneskelig drage faktisk... måske en smule... sjovt?

Moralen for i dag er at jeg HELT SIKKERT har lært IKKE at gøre grin med kapitajns samtaler med ikke-levende ting.


___________________________________
Noter:
Jeg har først og fremmest taget kunstnerisk frihed, jeg prøvede at fange energien og tankerne mere end jeg prøvede at oversætte ordret, hvis du ikke kan lide det så er du velkommen til at kopiere det, og afstatte tingene du ikke kan lide med hvad du kan lide.
Jeg har oversat "Zee Captain" som Kapitajn fordi jeg har slået det franske og danske ord for kaptajn sammen, eftersom der er stærke hentydninger til at Zee Capain er franskmand.
Jeg kunne ikke lige komme op med en bedre oversætning for Ogle/Ogleing end Beskue
Til sidst vil jeg nævne at jeg har forsøgt at afholde mig fra udenlandske udtryk, mest for at gøre det udfordrende, men også fordi det er en DANSK oversættelse.
Reply
:iconcelenost123:
Celenost123 Featured By Owner Jul 19, 2012
Den er bedre på engelsk
Reply
:iconnazgul100:
Nazgul100 Featured By Owner Jul 7, 2010
Et billboard hedder vist en plakattavle på dansk.
Reply
Add a Comment:
 
×Details

Submitted on
March 14, 2010
Image Size
498 KB
Resolution
900×1176
Link
Thumb
Embed

Stats

Views
1,116
Favourites
6 (who?)
Comments
3
Downloads
14
×